Tijd maken voor je bedrijf

Nu even niet!! (Waarom het belangrijk is om tijd voor je bedrijf vrij te maken)

In Blogs by Ayla

Ken je hem nog? De manager die gewoon even wat tijd voor zichzelf nodig had?

Hij had gelijk. Misschien niet per se om onderuitgezakt een zakje oplossoep te drinken, maar wel om bewust tijd te maken voor zichzelf. 

Voor veel ondernemers schiet dit er behoorlijk bij in. Zeker als het gaat om zzp’ers, die zijn vooral bezig met hun klanten, hun service beter maken en echt de klant op nummer 1 zetten. En terecht! Of niet?
“Time is non-refundable, use it with intention”

In de (Cup-A-)soep gelopen

Toen ik mijn business net startte was er tijd genoeg om social media te updaten, om posts te schrijven of op LinkedIn rond te kijken naar interessante posts.

Nu begin ik mijn dag met mails van klanten beantwoorden en voor hen aan de slag gaan. Ik ben met een aantal grote klussen bezig, dus al mijn tijd gaat daar naartoe.
De rest van de plannen die ik zo mooi had opgezet verdwijnen langzaamaan van mijn to-do lijst.

Sjors, hou dit vast..

Tijd om de boel om te gooien dus! Vanaf vandaag (want je begint iets nieuws áltijd vandaag, nooit morgen!) ben ik dus in de ochtend eerst bezig met mijn eigen bedrijf.
Zo voorkom ik ook dat ik ’s avonds op de bank stiekem toch nog bezig ben met werk in plaats van ontspanning.

Voor iedereen werkt dit anders. Voor mij werkt het goed als ik iedere ochtend iets kleins doe, terwijl ik laatst een collega-VA sprak die juist een hele middag per week hiervoor vrij maakt.
Wat mij betreft is zo’n heel blok gevaarlijk, want als het druk is dan zet je het makkelijk aan de kant en schuif je zo alles een week verder. Wat werkt voor jou het beste?
Vind je het moeilijk om deze tijd voor jezelf in te plannen? Maak een afspraak in je agenda. Als je een afspraak zou hebben met een klant dan zou je die ook niet zomaar afzeggen toch?
In dit geval ben je je eigen klant, of heb je een afspraak met de CEO, ook al ben je dat zelf.

Voor alle enigzins te dikke ondernemers onder ons: dit trucje werkt ook voor de sportschool.